Woonadviseur

Sanne

Sanne is sinds begin 2017 werkzaam als Woonadviseur. In de jaren hiervoor runde zij een eigen bedrijf op het gebied van verkoopstyling en interieuradvies. Bij verkoopstyling lag de focus juist op de woningpresentatie bij het verkopen van een huis. Ook richtte zij leegstaande woningen in voor de verkoop i.o.v. makelaars en ontwikkelaars. De interieuradviezen waren veelal een vervolg op het eerdere contact met woningverkopers, die uiteindelijk toch naar een nieuwe woning verhuisden. Bij nieuwbouwwoningen dacht zij dan mee van A tot Z in de inrichting/indeling van de woning en uiteraard bij bestaande woningen ook. Door de veranderende kopersmarkt in 2017 waarin de focus meer kwam op foto- en videobewerking en minder op advies, heeft zij de stap gezet om als woonadviseur/kopersbegeleider aan de slag te gaan bij BAM. Wat ook zeer zeker onderdeel van de beslissing was is het gemis van het niet hebben van collega’s, iets dat bij Homestudios wel het geval is binnen een groot team van woonadviseurs met daarnaast veel contacten met andere afdelingen.

Sanne, woonadviseurWaarom heb je er voor gekozen om als woonadviseur aan de slag te gaan?

Woonadvies geven en meedenken met (toekomstige) bewoners vind ik simpelweg het leukste om te doen. Het concept waarin we kopers van een woning zoveel meer kunnen bieden dan een casco opgeleverde woning spreekt mij enorm aan. Daarnaast heb je veel contact met andere afdelingen en de collega’s op de bouwplaats. De wensen van je kopers moeten namelijk wel uitvoerbaar zijn op de bouwplaats. Enerzijds probeer je zoveel mogelijk mee te denken met de wensen van de kopers, maar anderzijds moet je ook continue afstemmen of dit past binnen de mogelijkheden van het project en het bouwproces. Zo nee, ga je weer op een creatieve manier aan de slag met de kopers om te kijken of we toch zo dicht mogelijk bij hun wensen kunnen komen. Dat maakt het werk ook zo uitdagend en divers, want elke koper is anders met eigen wensen en ideeën.

Wat maakt het werken als woonadviseur bij BAM / Homestudios bijzonder?

We gaan hier echt voor de 9+ klantbeleving. We zetten onze (toekomstige) bewoners centraal met als doel om ze straks blij te maken met hun nieuwe woning. Ik weet uit ervaring dat mensen het heel moeilijk vinden om hun woning in te richten en daarin keuzes te moeten maken. We zorgen er voor dat kopers nu al kunnen ervaren hoe hun woning er straks uit kan zien en alles kan tot in detail uitgezocht kan worden. Van grote aankopen als een uitbouw, tot de keuken, wandcontact en zelfs de meubels en accessoires.  Ik ben in 2017 begonnen bij BAM Wonen. Toen boden we al veel aanvullende mogelijkheden aan bij onze kopers zoals woonklaar opleveren. Maar het niveau dat we sinds dit jaar met Homestudios aan onze kopers kunnen bieden maakt mijn werk echt gaaf. Homestudios is in dat opzicht bijzonder in de markt en het geeft me een gevoel van trots om hier deel van uit te maken. De combinatie van het fysieke centrum waarin we alles visueel maken en de digitale mogelijkheden die daarbij komen kijken om als bewoner van je huis bij ons al een thuis te maken is uniek. Als je in deze branche wilt werken, is dit naar mijn idee wel de meest vooruitstrevende plek, iets wat ik ook terug hoor van onze kopers. Homestudios blijft daarnaast in ontwikkeling en groeit bijvoorbeeld mee met de laatste interieurtrends. Dat zorgt ervoor dat het ook voor jezelf een inspirerende werkomgeving blijft.

Waar haal jij je voldoening uit?

Het traject dat je met kopers doorloopt is natuurlijk lang. Het proces van oriëntatie bij de eerste verkoopmanifestatie totdat bewoners de sleutel krijgen van hun nieuwe thuis duurt circa een jaar. In de tussentijd heb je veel en soms intensief contact met elkaar, maak je samen belangrijke woonkeuzes en probeer je daarin zo goed mogelijk mee te denken met je kopers. Samen doorloop je de gehele woonreis die je als koper maakt Ik word er blij van als ik merk dat ze bij ons weggaan met het idee dat het een heel mooi huis gaat worden. Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Als je dan na oplevering door de wijk loopt en je wordt aangesproken door blije bewoners die vol trots hun nieuwe huis laten zien, dan rij je vervolgens met een grote lach op het gezicht naar huis.

Wil jij net als Sanne werken als woonadviseur bij Homestudios?

Bekijk de vacatures