Werkvoorbereider Nieuwbouw Concepten

Danny

Danny werkt sinds 2016 bij BAM als Werkvoorbereider. Hij is momenteel betrokken bij een drietal woningbouwprojecten. Terwijl de bouwwerkzaamheden van de laatste 36 van in totaal 140 koopwoningen in Bodegraven en de uitvoering van 34 koopwoningen in Veldhoven in volle gang zijn, is Danny alweer druk bezig met de werkvoorbereiding van het project Leidscherijn Haarzicht te Utrecht bestaande uit 175 huurwoningen.

Hoe ervaar je de rol als werkvoorbereider Nieuwbouw Concepten?

Momenteel werk ik op drie projecten, wat me goed bevalt. Er is veel variatie en de projecten gaan relatief snel, omdat we conceptueel bouwen. De nadruk bij Nieuwbouw Concepten ligt op het proces, waarbij ik als werkvoorbereider vooral stuur  op de afwijkingen. De doorlooptijd is veel korter, dan bij niet conceptuele bouw. En in de snelheid zit dan ook een groot deel van de  uitdaging. Hierdoor kun je meerdere projecten per jaar voorbereiden, waardoor de leercurve bij Nieuwbouw Concepten heel groot is. Ondanks dat het conceptueel is, zijn er op elk project weer andere afwijkingen, wat de projecten alsnog erg gevarieerd, uitdagend en leuk maakt.

Wat spreekt je aan bij BAM Wonen?

Er heerst een goede teamspirit en er is veel kennisdeling. Er zijn ook veel mogelijkheden om kennis te vergaren en er staat je niks in de weg om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je werkt in kleine teams en je voelt je daardoor ook geen nummer binnen het grote BAM. Ik werk momenteel door heel Nederland en word ook gestimuleerd om regelmatig op de bouwplaats te werken. Daarnaast is er ook de ruimte om af en toe thuis te werken. Je hebt in dat opzicht echt de vrijheid om je tijd en werk voor jezelf goed in te richten.

Wat maakt je werk mooi?

We realiseren iets wat echt tastbaar is. Het is mooi om te zien dat je start met een kale vlakte en eindigt met een nieuwe woonwijk waar mensen met veel plezier gaan wonen. Dat je dit met een relatief klein team in een korte tijd kan realiseren geeft wel een kick. Dat je er een tijd later langsrijdt en denkt, dit hebben we toch maar mooi gebouwd met elkaar!

Hoe zie jij je ontwikkeling binnen BAM Wonen?

Ze zeggen wel eens dat het onderdeel Nieuwbouw Concepten een springplank kan zijn naar andere onderdelen binnen BAM Wonen en/of BAM. Je leert in korte tijd veel van de processen, mede doordat je meerdere projecten doet en de doorlooptijd kort is. Het is voor mij in dat opzicht de ideale plek om om mij verder te ontwikkelen. Ik ervaar daarnaast goede begeleiding vanuit BAM en er zijn genoeg opleidingsmogelijkheden. Je moet het zelf doen, maar uiteindelijk biedt BAM alle ruimte en mogelijkheden voor een mooie carrière in de bouw.

Wil jij, net als Danny, werken als Werkvoorbereider bij BAM Wonen?

Bekijk de vacatures en solliciteer