Uitvoerder Bouwen op Maat

Lennard

Lennard kwam in 2013 binnen als stagiaire van de opleiding Bouwkunde, deed vervolgens ook zijn afstudeeropdracht bij BAM Wonen en is sindsdien niet meer weggegaan. Na zijn afstuderen is Lennard eerst begonnen als werkvoorbereider, maar daar merkte hij dat zijn hart buiten op de bouwplaats ligt. Lennard kreeg  toen de kans om te starten als uitvoerder onder de hoofduitvoerder.

Wat maakt je werk als uitvoerder leuk?

Alles wat op de bouwplaats gebeurd moet goed verlopen. Je hebt te maken met je eigen bouwplaats medewerkers, maar ook met de medewerkers van onze bouwpartners. Belangrijk is dat iedereen optimaal met elkaar samenwerkt en dat de werkzaamheden goed en veilig worden uitgevoerd. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om te zien dat je het gebouw ziet groeien richting het eindresultaat. Dat proces vind ik echt het mooiste onderdeel van m’n werk.

Hoe ziet je dag eruit?

Ik ben vaak om half 7 al op het werk om de zaken goed voor te kunnen te bereiden. Als de collega’s rond 7 uur binnen zijn starten we altijd met een korte dag start waarin we onder andere de planning doorlopen en bespreken wat goed gaat en wat aandacht behoeft. Vervolgens maak ik een rondje op de bouwplaats, stuur bij waar nodig, schakel met onze bouwpartners, los eventuele uitdagingen op. Genoeg te doen dus, met veel afwisseling. Voor je het weet is de dag weer voorbij!

Op welk project ben je trots?

Eigenlijk ben ik niet trots op een specifiek werk maar gewoon op alle werken waar ik aan deel heb mogen nemen. Ieder werk is om zijn manier uniek en heeft voldoende uitdagingen. Geen enkele dag is hetzelfde wat het werken bij Bouwen op Maat voor mij uitdagend houdt.

Hoe bevalt het werken bij BAM?

Goed! Het is een groot bedrijf met veel mogelijkheden. Eigenlijk kun je alle kanten op. Binnen BAM Wonen, maar ook binnen andere BAM onderdelen. Je kunt ook ontzettend veel leren, enerzijds van de diverse projecten die voorbij komen, maar anderzijds ook van de collega’s met wie je werkt. Bij Bouwen op Maat is elk project anders, daar leer je ontzettend veel van. De volgende stap zou bijvoorbeeld uitvoerder zijn bij Speciale Projecten, omdat de projecten daar nog complexer zijn. Dat spreekt mij wel aan. Binnen BAM is zo’n bak aan ervaring, op elk denkbaar onderdeel is er wel expertise. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat er altijd iemand achter je staat als back-up of sparringpartner. Het is hier erg collegiaal!

Wil jij, net als Lennard, werken als Uitvoerder bij BAM Wonen?

Bekijk de vacatures en solliciteer!